Midden in het hart van Rotterdam ligt het Wijnhaveneiland, een aaneenschakeling van havens en eilanden met een hoge concentratie aan hoogbouw. Het Wijnhavenkwartier is volop in ontwikkeling met meerdere bouwprojecten zoals The Muse, Terraced Tower en Up:town.

Als conceptontwikkelaar hebben wij, in opdracht van Stebru, een concept ontwikkeld voor een toren aan de Scheepmakershaven 27/29. Een onderscheidend concept dat, naast de niet (altijd) onderscheidende hoogbouw in het gebied, waarde toevoegt aan de plek en het Wijnhaveneiland op de kaart zet.

Vanuit een brede analyse van trends/ontwikkelingen in de stad en een ruimtelijke analyse van het gebied hebben we een concept bedacht op basis van drie pijlers: dynamiek toevoegen, een divers programma en kwalitatieve openbare ruimte. Het verbinden van de daken, place-making in de plint van het bestaande gebouw en een constructie die ruimte laat voor verschillende functies.

Het concept is vertaald naar ruimtelijke modellen. Samen met de gemeente is de ambitie bepaald voor deze plek. In navolging heeft Stebru een architectenselectie opgezet en het ontwerp van MoederscheinMoonen Architects geselecteerd. Het resultaat is een uitdagend ontwerp waarin ons concept ruimtelijk is vertaald (link naar het ontwerp).