In samenwerking met BorrenStaalenhoef Architecten en projectontwikkelaar FOOQ uit Leeuwarden hebben we meegedaan aan de manifestatie Kloppend Hart Leeuwarden. Onze inzending bestond uit een ruimtelijk ontwerp, voorstel voor programmering en een haalbaarheidsanalyse.

Het Oldehoofsterkerkhof heeft alle potentie om de stedelijke kwaliteit en beleving van Leeuwarden nog verder te verbeteren. De Oldehove staat op één van de drie terpen waarop Leeuwarden is ontstaan. Deze historische en unieke locatie is tegenwoordig één van de belangrijkste en meest comfortabele entrees van de binnenstad.

Het Magazyn biedt ruimte aan het kopen of lenen van oude en nieuwe media. Het is een grote boekhandel of bibliotheek in nieuwe stijl, of beter nog: de combinatie van beiden. Letterlijk en figuurlijk vormt de achtergrond van boeken de ruggengraat van de andere functies die verspreid over het gebouw geplaatst. Het biedt ruimte voor het nieuwe werken, voor ‘flexwerkers’: studenten, ondernemers, ambtenaren en onderzoekers. Je vindt hier ook de vergaderruimte met het mooiste uitzicht van Leeuwarden: een ruimte waar men kan vergaderen, presenteren en een persconferentie of lezing kan geven.

opdrachtgever: n.v.t.