ZIP is een circulair en verplaatsbaar paviljoen waarin sociaal én commercieel ondernemerschap bij elkaar komt. ZIP creëert de verbinding door zijn unieke programma: een gestapeld programma van horeca en werken inclusief een extra buitenruimte in de drukke stad.

Het gebouw maakt gebruik van donormaterialen van een oude parkeergarage en is ontworpen als een Lego-pakket: volledig de- en remontabel. Na 10 jaar exploiteren kan ZIP worden verplaatst naar een andere plek om daar de stedelijke economie een boost te geven.

Begin 2017 wonnen we met de eerste ZIP, ZIP-2516, de prijsvraag ‘Challenge Kavel 2’, uitgeschreven door de gemeente Den Haag. Helaas bleek ZIP-2516 niet te realiseren, de stijgende bouwkosten maakten de tijdelijke exploitatie van 10 jaar op Kavel 2 onmogelijk.

We zijn de gemeente Den Haag dankbaar voor de geboden kans om een eyecatcher op de Binckhorst te realiseren. Ook danken we ons ontwikkelteam (naast Studio Komma, IMD, Galjema en IGG), aangevuld met de projectmanagement skills van DEV_realestate en de financiele hulp van ‘Will Be Frank’ en Van Draeckeburgh.

Op naar een volgende locatie!

Publicaties o.a.in Archdaily, Vastgoedmarkt en De Architect.