Op de Dag Van de Projectontwikkeling komen zo’n 500 vastgoedprofessionals, uit verschillende disciplines, bij elkaar voor inhoudelijke kruisbestuiving, het delen van ervaringen en visies.

Het thema van de DVDP 2014 was ‘ruimte voor vakmanschap en ondernemerschap’…..en dat sprak ons wel aan. Samen met Roel Willems en Nienke Maatje van Syntrus Achmea Real Estate and Finance hebben we een serious game ontwikkeld rondom de Malieveldlocatie in Den Haag. Een interactieve game waarbij we de deelnemers uit hun comfortzone haalden en vanuit verschillende ontwikkelrollen naar de case lieten kijken. Een game die draaide om positieve energie, die af en toe confronterend was, maar bovenal de deelnemers een mooie middag heeft bezorgd.

Ben je benieuwd naar het verhaal van Jack Sparrow op de DVDP 2014 klik hier

Aansluitend op het thema ‘maak het met mensen’ hebben we samen met Rene Bruijns van de ‘Versnellers’ voor de DVDP 2015 de serious game ‘SPEED’ gepresenteerd. Een game rondom ‘snelheid’.
Snelheid die zo hard nodig is in een wereld die exponentieel snel verandert. Samen met de deelnemers hebben we de inspiratie gehaald uit sectoren en spelers om ons heen, die in staat zijn om in hoog tempo bestaande systemen en business modellen te ‘verstoren’ en te veranderen. Deze inspiratie hebben we daarna los gelaten op een aansprekende vastgoed-casus. De centrale vraag tijdens deze game was: Zijn we met elkaar, en met hulp van buiten, in staat om met hoge snelheid te veranderen? Om zo de juiste antwoorden te kunnen geven op ontwikkelingen om ons heen?