In opdracht van Prime Pitch zal dit iconische gebouw nieuw leven ingeblazen worden met de creatieve visie van De Mannen van Schuim en ontwikkeld worden door Miss Clark. Samen zullen we deze locatie transformeren tot De Citrus Club. Dit is de uitkomst van een prijsvraag, in 2022 uitgeschreven door vorig eigenaar Havenbedrijf Rotterdam, die werd gewonnen door het consortium rondom Prime Pitch.

De Citrus Club, gepland als een veelzijdige ontmoetingsplek, zal gaan dienen als een bruisende locatie voor congressen, feesten, presentaties, film, theater, muziek en meer. De ruimte onder de imposante veilingzaal wordt omgevormd tot een hip restaurant, terwijl er tevens ruimte wordt gereserveerd voor innovatieve en creatieve kantoorruimtes.

Het gebouw aan de Marconistraat is gebouwd in 1951 – 1955, ontworpen door Hugh Maaskant en Bert van Dommelen en is sinds 2012 rijksmonument.
Het veilinggebouw leent zich voor een groot restaurant op de begane grond of andere voorziening met meerwaarde voor het hele gebied. De grote veilingzaal is zeer geschikt als locatie voor grotere bijeenkomsten, presentaties en colleges. Het plein voor de citrusveiling is één van de twee grote pleinen van M4H.

Met deze herontwikkeling streeft het consortium ernaar om de Citrus Club te positioneren als een nieuw en herkenbaar brandpunt in het M4H-gebied van Rotterdam. De unieke combinatie van historische charme en moderne functionaliteit zal bijdragen aan het culturele en zakelijke landschap van de stad.

De herontwikkeling van dit historische gebouw belooft een opwindende toevoeging te worden aan de dynamiek van M4H en de stad Rotterdam.


No items found