Wij zijn de Mannen Van Schuim, een ontwerpbureau in de wereld van gebieds- en vastgoedontwikkeling. We tekenen en rekenen aan visies, plannen en de eerste ontwerpen (vaak t/m het Schets Ontwerp, soms t/m het Voorlopig Ontwerp), vaak voordat een architect aan de slag gaat of voordat een plot/grond wordt verkocht. De opgaven die op ons bureau liggen spelen zich voornamelijk af op de schaalniveau van stedenbouw en gebouw. Bij ons gaat het niet alleen maar om het ontwerp, maar gaan tekenen, verbeelden, vertellen en schrijven hand in hand. Wij bedrijven geen architectuur, maar onze concepten en ontwerpen staan altijd ten dienste aan het strategische ontwikkelproces: strategic design!
Met onze creativiteit denken we na over de ontwikkelmogelijkheden van een gebouw of plek en met onze kennis van ontwikkeling en ontwerpvaardigheden maken we er een haalbaar plan van. Concreet analyseren we locaties en hun context, voeren we gesprekken met de eigenaar en/of gebruikers en maken we ontwerpstudies en haalbaarheidsanalyses. En natuurlijk komt alles samen in een verleidelijk eindproduct, een gave schets, een pakkende tekst, infographic en/of indrukwekkende visualisatie.

Wij zijn op zoek naar een jonge Assistent Ontwerper om ons team te versterken.

Je hebt bouwkunde gestudeerd (universitair of academie) en daar een sterk analytisch vermogen ontwikkeld. Je bent in staat om snel en gestructureerd te werken en bent een echte aanpakker. Je werkt samen met een van onze conceptontwikkelaars. Je bent in eerste instantie ondersteunend, maar kan daarna doorgroeien naar zelfstandig ontwerper/conceptontwikkelaar. Je bent niet te beroerd voor de kleine klusjes maar ook gek op een discussie over het strategische vergezicht. Er liggen veel projecten tegelijk op je bureau, dit vergt snel schakelen zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Jouw interesse gaat uit naar de conceptuele en haalbaarheidsfase van een project. We zijn geen architectenbureau in de traditionele zin. We bieden je een gave werkplek waarin je inzicht krijgt in, en bijdraagt aan alle aspecten van conceptontwikkeling: analyses, ontwerpen, commerciele en financiele haalbaarheid en het vertalen naar een verleidelijk eindproduct.

Uiteraard heb je een uitstekend ruimtelijk inzicht, ben je doortastend en hebt een goed gevoel voor humor.
Je vindt het tof om onderdeel te zijn van een divers team waar jouw eigenwijze bijdrage en energie helpt om het bedrijf verder te laten groeien.

We vinden het belangrijk dat je:

– 0 – 2 jaar werkervaring hebt;
– Vectorworks, Adobe CS en Sketchup beheerst;
– Naast digitale vaardigheden ook een fraaie snelle schets kunt maken;
– De Nederlandse taal op professioneel niveau spreekt en beheerst (schrijven) ;
– Hands-on en praktisch ingesteld bent;
– Woonachtig bent (of wordt) in de randstad/regio Den Haag;
– Niet de hele dag met een koptelefoon op loopt ;-);

Wij werken inmiddels weer, op een veilige manier, vanuit ons kantoor in Den Haag. Mocht je bij ons starten doe je dat dus niet vanuit huis!

Mocht je je herkennen in dit profiel en ben je serieus gemotiveerd? Stuur ons je CV en Portfolio met daarbij een sterke, originele en goed overdachte motivatie naar vacature@demannenvanschuim.nl