Voor de NIBC Bank in Den Haag hebben we een lange termijn vastgoedstrategie ontwikkeld die vertaald is naar een concreet interieur ontwerp. Hierdoor worden gebouwdelen verhuurd aan externe huurders en krijgt de eigen organisatie een nieuw en fris flexibel-werken concept.

De NIBC Bank is gehuisvest aan het Carnegieplein in Den Haag, tegenover het Vredespaleis. Het gebouwencomplex bestaat uit een vijftal gebouwen die middels binnenpleinen aan elkaar zijn gekoppeld. Sinds een aantal jaren is de leegstand toegenomen. Wij hebben een hernieuwde vastgoedstrategie ontwikkeld waarbij delen van het gebouw verhuurd kunnen worden aan derden, waarbij ze gebruik maken van de voorzieningen in het gebouwencomplex. De NIBC Bank opent de begane grond voor derden, terwijl de verdiepingen van een paar afgescheiden gebouwdelen alleen toegankelijk zijn voor NIBC.

De restauratieve voorzieningen, zoals restaurant, coffeecorner en de lounge area worden gedeeld. Tegelijkertijd met de aanpak van de begane grond, wordt binnen de NIBC Bank het flexibel werken concept ingevoerd. Het interieur voor het gehele gebouw is samen met interieurontwerper Bureau070 ontworpen. Wij hebben ons meer gefocust op de conceptontwikkeling. Er is een fris en licht interieur ontworpen, passend binnen de bestaande gebouwstructuur. De verbouwing vindt plaats in de tweede helft van 2015.

opdrachtgever: NIBC Bank Den Haag